wydanie cyfrowe

Przyszłością jest rolnictwo regeneratywne

956667_big_photo_image_photo_image
Fot. Mat. prasowe
Branża rolno-spożywcza odpowiada za emisję jednej trzeciej gazów cieplarnianych na świecie. Jednym z rozwiązań wpływających na obniżenie emisyjności może być rolnictwo regeneratywne, dlatego Nestlé w Polsce uruchomiło dwa programy wsparcia dla rolników w tym obszarze.
„Zielona branża spożywcza” to tytuł panelu zorganizowanego w ramach tegorocznego Europejskiego Kongresu Gospodarczego w Katowicach. Czy można produkować bezpieczną, odżywczą żywność, tak aby proces ten był bardziej przyjazny środowisku, opłacał się pod względem biznesowym i zapewniał konkurencyjność na arenie międzynarodowej? – Połączenie tych wszystkich aspektów jest oczywiście wyzwaniem. Na rynku żywnościowym od kilku lat mamy do czynienia z kolejną rewolucją. Kiedyś patrzyliśmy na żywność...

Chcesz zobaczyć pełną treść artykułu?
* jeśli posiadasz wykupioną e-prenumeratę
dgp@infor.pl
Nasz serwis wykorzystuje wyłącznie najnowsze technologie, aby zapewnić użytkownikowi najwyższą jakość usług. Prosimy o zaktualizowanie przeglądarki, aby poznać pełne możliwości naszego serwisu. Pobierz Microsoft Edge, aby korzystać z serwisu.