wydanie cyfrowe

Słodki szkodliwy luksus

859937_big_photo_image_photo_image
Cukrownia w Tajlandii / fot. Dario Pignatelli/Bloomberg / Bloomberg
Cukier jest wszędzie. Niemal każdy produkt spożywczy go zawiera. Stał się tak powszechny, że aż niewidoczny
Z Ulbe Bosmą rozmawia Sebastian Stodolak Prof. Ulbe Bosma historyk gospodarki i społeczeństwa na Wolnym Uniwersytecie w Amsterdamie, autor książki „The World of Sugar. How the Sweet Stuff Transformed Our Politics, Health, and Environment over 2,000 Years” fot. mat. prasowe / Materiały prasowe Co sprawia, że historyk gospodarki postanawia się zająć cukrem? Wbrew pozorom to dość popularny temat badawczy… Popularny? Jasne. Nie czytał pan „Sweet ness and power” (Słodycz i władza) Signeya W....

Chcesz zobaczyć pełną treść artykułu?
* jeśli posiadasz wykupioną e-prenumeratę
Nasz serwis wykorzystuje wyłącznie najnowsze technologie, aby zapewnić użytkownikowi najwyższą jakość usług. Prosimy o zaktualizowanie przeglądarki, aby poznać pełne możliwości naszego serwisu. Pobierz Microsoft Edge, aby korzystać z serwisu.