wydanie cyfrowe

Przedsiębiorcy nabierają odporności na restrykcje

Nowe obostrzenia dla niektórych branż oznaczają, że grudzień, który miał być sezonem żniw, może się okazać okresem strat. Branżą, w którą uderzą zaostrzone od dziś restrykcje, jest gastronomia. Zmniejszono limit zapełnienia z 75 do 50 proc., lokale nie mogą też organizować imprez na więcej niż 100 osób (dotychczas 150). Do limitów nie liczą się jednak zaszczepieni. Mimo to – jak mówi Jacek Czauderna właściciel sieci lokali The Legendary Jacks Bar & Restaurant – duże firmy wycofują się ze...

Chcesz zobaczyć pełną treść artykułu?
* jeśli posiadasz wykupioną e-prenumeratę
Nasz serwis wykorzystuje wyłącznie najnowsze technologie, aby zapewnić użytkownikowi najwyższą jakość usług. Prosimy o zaktualizowanie przeglądarki, aby poznać pełne możliwości naszego serwisu. Pobierz Microsoft Edge, aby korzystać z serwisu.