wydanie cyfrowe

Bez kompromisu

756057_big_photo_image_photo_image
Przez wino można promować także ważne wartości. Tak robią bohaterowie naszej dzisiejszej wycieczki do Gruzji
Gruzińskie winiarstwo dynamicznie się zmienia – przybywa winiarzy młodego pokolenia, zmieniają się standardy produkcji, rośnie zainteresowanie winem i jego sprzedaż za granicą. Jedno pozostaje tu niezmienne – wierność tradycyjnym, naturalnym metodom produkcji wina w qvevri, zakopanych w ziemi amforach. Oto dwie postaci, które mocno wpisały się w nurt zmian i wytyczyły nowe kierunki. Naturalista Ramaz Nikoladze to bez wątpienia jeden z liderów stojących za zmianami w gruzińskim winiarstwie....

Chcesz zobaczyć pełną treść artykułu?
* jeśli posiadasz wykupioną e-prenumeratę
Nasz serwis wykorzystuje wyłącznie najnowsze technologie, aby zapewnić użytkownikowi najwyższą jakość usług. Prosimy o zaktualizowanie przeglądarki, aby poznać pełne możliwości naszego serwisu. Pobierz Microsoft Edge, aby korzystać z serwisu.