wydanie cyfrowe

Kebab staropolski

729281_big_photo_image_photo_image
fot. Przemek Wierzchowski/Agencja Gazeta
Przybysze z Bliskiego Wschodu spolszczyli kebaba. Podejrzeli Wietnamczyków. Ci jako pierwsi nauczyli się schlebiać naszym gustom
fot. Jarek Kubicki/mat. prasowe Krystian Nowak autor powieści „Wszyscy ludzie, których znam, są chorzy psychicznie” oraz „Ludzie Dobrej Woli”. „Kebabistan” to jego pierwsza książka reporterska. Twórca popularnego fanpage,a na FB „Zdelegalizować coaching i rozwój osobisty” Z Krystianem Nowakiem rozmawia Zbigniew Rokita Po przeczytaniu „Kebabistanu” musiałem zjeść kebaba. Dużo ich spożyłeś, pisząc książkę o polskim fenomenie tego dania? Dużo za dużo. I ani razu nie wziąłem małego, zawsze...

Chcesz zobaczyć pełną treść artykułu?
* jeśli posiadasz wykupioną e-prenumeratę
Nasz serwis wykorzystuje wyłącznie najnowsze technologie, aby zapewnić użytkownikowi najwyższą jakość usług. Prosimy o zaktualizowanie przeglądarki, aby poznać pełne możliwości naszego serwisu. Pobierz Microsoft Edge, aby korzystać z serwisu.