wydanie cyfrowe

Ideologia na talerzu

Składamy się z białek, tłuszczy i węglowodanów. Z tego, co dostarczymy sobie w pożywieniu
Z Małgorzatą Ewą Drywień rozmawia Paulina Nowosielska fot. mat. prasowe Małgorzata Ewa Drywień dr hab. specjalista żywienia człowieka, prof. nadzw. w Katedrze Żywienia Człowieka SGGW Zielone jest dobre dla zdrowia? I to jak! Im intensywniejszy kolor warzyw i owoców, tym większa w nich zawartość karotenoidów i bioflawonoidów. W 1923 r. amerykański dietetyk i autor książek Victor Lindlahr napisał: „90 proc. chorób znanych człowiekowi spowodowanych jest przez kiepskiej jakości żywność. Jesteś...

Chcesz zobaczyć pełną treść artykułu?
* jeśli posiadasz wykupioną e-prenumeratę
Nasz serwis wykorzystuje wyłącznie najnowsze technologie, aby zapewnić użytkownikowi najwyższą jakość usług. Prosimy o zaktualizowanie przeglądarki, aby poznać pełne możliwości naszego serwisu. Pobierz Microsoft Edge, aby korzystać z serwisu.